27/01/25 – LinkedIN Basics
En aquesta sessió, Barbara Vastenavond guia els participants a través dels aspectes clau per millorar el networking professional a LinkedIn. Es treballen estratègies per crear un perfil atractiu, ampliar i interactuar amb la xarxa, i generar contingut rellevant per augmentar la visibilitat. Una formació pràctica i dinàmica, ideal tant per a nous usuaris com per a qui vol perfeccionar el seu ús de LinkedIn.
24/02/25 – Origin Basics
En aquesta sessió, la Dra. Mayreli Ortiz introdueix els participants a OriginPro, un programari líder en anàlisi de dades i creació de gràfics disponible a VirtLabs. S'exploren eines per a l'anàlisi de senyals espectroscòpics i electroquímics, l'ajustament de corbes i anàlisi de pics, el processament de senyals i les estadístiques ANOVA. Una formació pràctica per treure el màxim partit a OriginPro.
31/03/25 – Balanced Teams Basics
En aquesta tercera edició dels Monday Basics, Barbara Vastenavond introdueix els Rols de Belbin, una eina clau per crear equips equilibrats i eficients. S'exploren els 9 rols essencials, com les fortaleses i àrees de millora individuals impacten en la dinàmica d'equip i estratègies per alinear rols i maximitzar el rendiment. Una sessió pràctica per potenciar la col·laboració i construir equips cohesionats.
28/04/25 – Lab Basics: micropippetes
En aquesta sessió, Carmen Bermudo ensenya tècniques per a la verificació i reajustament de micropipetes, una habilitat essencial per garantir resultats precisos i fiables en el laboratori. Els participants aprendran a optimitzar l'ús d'aquests instruments per millorar la seva precisió i reproductibilitat en el dia a dia. Una formació clau per a qualsevol entorn científic!
26/05/25 – Style Guide Basics for Writing Institutional Texts in English
En aquesta sessió, liderada per Núria Juanpere, els participants aprenen a redactar textos institucionals en anglès de manera clara i efectiva. Les universitats, com a transmissores de coneixement, han de ser rigoroses en l'ús de la llengua per descriure la realitat de manera accessible. Es tractarà l'ortografia, puntuació, majúscules, abreviacions, nombres i criteris de traducció.
30/06/25 – Biorender basics
En aquesta sessió, impartida per La Dra. Mayreli Ortiz, els participants descobreixen BioRender, una eina intuïtiva per crear figures científiques clares i professionals. S'exploren les seves funcionalitats principals, des de l'ús de plantilles i icones especialitzades fins a les millors pràctiques per representar dades visuals de manera efectiva. Una formació essencial per millorar la comunicació gràfica en recerca i publicacions científiques.
28/07/25 – Clipchamp & Stream Basics
En aquesta sessió, Jordi Barrero introduirà els participants a Clipchamp i STREAM, dues eines intuïtives per a la creació i edició de vídeos. S'exploraran les funcions bàsiques, des de l'edició de clips i l'addició d'efectes fins a l'exportació de vídeos amb qualitat professional. Una formació ideal per a qui vol començar a produir contingut audiovisual de manera fàcil i efectiva.
29/09/25 – Houdini Basics
En aquesta sessió, la Dra. Laura Escorihuela introdueix els participants a Houdini, oferint consells pràctics per la creació i gestió de webs de la URV. S'abordaran aspectes clau com la tria de plantilles, l'edició de continguts, la personalització d'elements i les bones pràctiques per treure el màxim profit als formats dinàmics i fixes oferts pel gestor de web Houdini.
27/10/25 – Experiments bàsics per divulgar la ciència
En aquesta sessió, Barbara Vastenavond i Carmen Bermudo presenten 5 experiments senzills per apropar la ciència als menuts utilitzant material casolà. S'exploren tècniques per fer que els conceptes científics siguin més accessibles i visuals, fomentant la curiositat i la participació activa del l'alumnat d'educació infantil i primària.
24/11/25
La sessió del mes de novembre està pendent d'assignació en funció de les peticions que sorgeixen de la comunitat.
*A l'agost i el desembre no hi ha sessió per vacances.